viernes, 9 de octubre de 2015

Dilluns 5 d'octubre. Diari de classe. Documents col·laboratius i formularis

Benvinguts de nou, FanàTICs!

En la classe del dilluns passat coneguérem algunes de les opcions que tenim tant els educadors com els alumnes per a la creació de documents col·laboratius. Veiérem dos exemples, Pirate Pad i Drive, l'opció de Google.

Pirate Pad ens permet crear un document col·laboratiu i compartir-lo amb tota la gent que vulguem només compartint l'enllaç del document generat, sense que calga autoritzar als usuaris perquè editen. A més, Pirate Pad ens permet veure què ha escrit cadascuna de les persones que han tingut accés a aquest document, així com veure el complet desenvolupament en el temps del mateix escrit gràcies a la seua opció "Time Slider".

Drive ens permet també la creació de documents col·laboratius, tant documents de text, com fulls de càlcul o presentacions. Ens permet també pujar i compartir arxius de tota mena.

Drive ofereix també la possibilitat de crear formularis. D'aquesta senzilla forma, els educadors poden ficar xicotets exàmens de repàs als alumnes o els investigadors poden fer enquestes on-line que apleguen a molta més gent.

L'opció de crear els formularis permet bolcar els resultats a un full de càlcul. Amb el complement Flubaroo aconseguirem que les respostes que ens han estat enviant la gent que ha respost al formulari es corregisquen automàticament. A més, té l'opció d'enviar els resultats de la prova a cadascuna de les persones que l'han respost.

Què us semblen aquestes eines de creació de documents col·laboratius? Conegueu alguna més? Quines altres aplicacions pot tindre la creació de formularis a Drive?

Fins a la pròxima, FanàTICs!

No hay comentarios:

Publicar un comentario