miércoles, 30 de septiembre de 2015

Dilluns, 28 de setembre. Diari de classe. Investiguem Twitter!

Bona vesprada, FanàTIC's!

Avui hem parlat d'una xarxa social molt comú, un lloc on pots compartir qualsevol informació amb qualsevol persona en sols 140 paraules. 
Efectivament! Twitter és una de les xarxes més populars actualment i no n'hi ha dubte de què la majoria sabeu utilitzar-la, però allò que moltes persones no saben és que Twitter es tracta d'una xarxa social que la podem fer servir a classe, ja que aquest lloc compta amb moltes opcions que podem aprofitar de manera educativa.
A la classe d'avui hem vist un vídeo molt interessant d'un mètode d'ensenyament que van fer a un Institut de Burjassot, concretament a una classe de literatura en batxillerat. Aprofitaren Twitter per a treballar un llibre de lectura i amb un hashtag cada alumne podia reflexionar sobre aquest llibre, ja siguen frases literals, cançons, compartir fotos que hagen de veure amb el tema, les seves emocions a l'hora de llegir o petites reflexions que se l'ocorrien al moment. D'aquesta forma es mantenia un vincle entre professor i alumne i es donava l'oportunitat d'aprendre fora de classe d'una manera motivant, entretinguda, fàcil i a temps reial.



Aquestes formes d'aprofitar els serveis que les noves tecnologies poden oferir dins d'una matèria curricular poden ser no sols molt motivadores per als alumnes, ja que tenen l'oportunitat de tindre una relació més directa al professor sense necessitat d'esperar a que arribe l'hora de veure'l en classe, sinó que pot servir per a donar l'opció de reflexionar fora de l'aula, assegurar-nos que els alumnes també aprenen en casa o en qualsevol lloc.
Més d'un de vosaltres heu pensat que el millor lloc per reflexionar no sols està en l'aula, que podem aprendre en un lloc més inspirador com és al camp, a casa. Amb aquest recurs podem tindre eixa facilitat d'interactuar i reflexionar sobre la matèria amb els nostres companys i professors de manera espontània i d'aprendre no sols del docent sinó també dels nostres companys i d'altres persones fora de la institució, de notícies o vídeos referits a la matèria de forma constant. Podem aprofitar Twitter per a unir no sols als alumnes entre ells sinó també als professors amb els alumnes i de fer que l'aprenentatge siga més motivador encara.


I vosaltres? Com aprofitaríeu aquesta xarxa social en classe? Us sembla bé aquest mètode? Comenteu les vostres opinions.

Fins la pròxima, FanàTIC's!

No hay comentarios:

Publicar un comentario